Dama z zlatimi uhani

2.10. - 3.12.2014 atrij palače Belgramoni-Tacco

V Pokrajinskem muzeju Koper smo iz 1700 letnega sna obudili Damo z zlatimi uhani. K nam je prišla zavita v tančice skrivnosti, ki ločijo svet mrtvih od sveta živih, preteklost od sedanjosti, osebno od splošnega. S seboj je prinesla nekaj izjemnih predmetov, najdragocenejši med njimi so zlati uhani. S svojo pripovedjo nas povede v čas nemirnega 3. stoletja in nas seznani z rimskimi običaji pokopa. Dama z zlatimi uhani je kljub začetni zmedenosti in nelagodju vseeno zadovoljna ob pogledu na današnji svet, saj v zvedavih obiskovalcih prepoznava svoje potomce. 

Oglejte si razstavo in potujte v preteklost z Damo z zlatimi uhani tudi vi. V muzejski trgovini in pri Zlatarstvu Shiroka pa si lahko omislite zlate ali srebrne replike, izdelane po originalu rimskih uhanov Dame z zlatimi uhani.

Razstava je podaljšana do 3. 12. 2014: na dan, ko na široko odpremo vrata hrama kulturne dediščine, se bomo v palači Belgramoni - Tacco potopili v rimsko obdobje: 

- ob 12. uri vodstvo po razstavi Dama z zlatimi uhani, vodi dr. Maša Sakara Sučević

- ob 17. uri družinska delavnica Kruha in iger, na kateri bomo spoznavali življenje v antičnem Rimu in se pomerili v rimskih igrah; vodi Brigita Jenko

- ob 18. uri predavanje z naslovom: Onkraj reke Stiks: potovanje v onostranstvo v antiki. Predava: izred. prof. dr. Irena Lazar, Univerza na Primorskem, Fakulteta za humanistične študije

Za ogled razstavne zloženke klikni tu.

Za ogled razstavnih panojev klikni tu.

Za ogled domišljijske pripovedi pokojnice klikni tu.

Kontakt

Naslov:
Kidričeva 19, 6000 Koper

Urnik Palače:
Torek - Sobota od 9h do 12.30h in od 13h do 17h

Nedelja in prazniki od 9h do 12.30h in od 13h do 17h

Ponedeljek, 1.1., 1.5., 1.11. in 25.12. zaprto.

Telefon:
T: 041 55 66 44

Email:
info@PokrajinskiMuzejKoper.si