Rojstnodnevne delavnice

1. LOV NA ZAKLAD
Povabljenci se v spremstvu animatorjev odpravijo na iskanje predmetov po muzejskih zbirkah. Vsaka skupina ima na voljo načrt muzeja in fotografije-nalepke predmetov, ki jih mora najti. Na koncu uspešnega »lova« vsako skupino čaka zaklad – predmet, katerega pomen morajo še razvozlati skupaj s predmeti drugih skupin.

Število otrok: max 14
Starost otrok: od 6. leta dalje
Trajanje: 75 minut3. STARE IGRE:
"Am salam", "šlik šlak šlok", "rdeča bela plava", "kamenčkanje", "lupljenje kart", "polž", "en dva tri zvezda", "mamica", "koliko je ura?", "prepletanje vzorcev z rokami", "paradiso inferno", … te in še druge stare igre bomo spoznavali in se jih tudi igrali ter se tako vživeli v življenje otrok v preteklosti.

Število otrok: max 22
Starost otrok: od 5. leta dalje
Trajanje: 60-75 minut4. ARHEOPESKOVNIK
Na sprehodu skozi arheološko zbirko udeleženci razmišljajo o poti, ki jo »prehodijo« najdeni fragmenti predmetov od izkopavanj do svoje predstavitve v muzejski zbirki. Nato se prelevijo v arheologe in v arheopeskovnikih brskajo za skritimi zakladi: koščki keramike, posodja, novci, drugi predmeti, nakit, mozaični kamenčki, deli poslikave. Najdbe potem očistijo, narišejo, opišejo, fragmente sestavijo in pripravijo razstavo, na kateri posnamemo rojstnodnevno fotografijo.

Število otrok: max 15
Starost: od 7. leta dalje
Trajanje: 90 minut
Čas izvajanja: april - oktober in glede na vreme

Kontakt

Naslov:
Kidričeva 19, 6000 Koper

Urnik Palače:
Torek – petek od 8h do 16h
Sobota, nedelja in prazniki od 9h do 17h

Ponedeljek, 1.1., 1.5., 1.11. in 25.12. zaprto.

Telefon:
T: 041.55.66.44
F: 05.66.33.571

Email:
info@PokrajinskiMuzejKoper.si