MC4-Marc Cočev quartet

sobota, 1. december 2018, ob 20:30 Palača Belgramoni Tacco, Kidričeva 19, Koper

Koncert darilo glasbene skupine MC4-Marc Cočev quartet

Glasbeni večer prežet z evergreeni, jazzom, bluesom, bossanovo, klasično in avtorsko glasbo.

MC4-Marc Cočev quartet, zasedba štirih izkušenih glasbenikov z mednarodnim pridihom nam bo ponudila v soboto, 1. decembra 2018 vnovič v naših prostorih izjemen »glasbeni koktajl«, ki bo sestavljen iz avtorske glasbe ter različnih žanrov oziroma ritmov, kot so: evergreen glasba, jazz, blues, bossanova in klasična glasba v moderni izvedbi. 

Glasbena skupina je nastala v želji po skupnem sodelovanju dveh vrhunskih glasbenikov Milko Cočev (klavir, vokal) in Ivo Marc (bobni, akustična kitara in vokal). Cočev je diplomiral iz klavirja na Glasbeni akademiji v Sofiji. Sodeloval in nastopal je v različnih zasedbah širom po svetu. Med drugim je spremljal tudi svetovno znano pevko Grace Jones. Ivo Marc, ki je prav tako izkušen glasbenik, je veliko igral in prepeval v najrazličnejših zasedbah po Sloveniji.  

Poleg Milka in Iva sodelujeta v skupini tudi vokalistka Jeannette Korenčan in basist Marijan Ogrin. Korenčanova, ki je po materini strani poljskega rodu, bo izvedla še prav poseben glasbeni vložek kot hommage velikemu poljskemu pianistu in skladatelju Frédéricu Chopinu. Marijan Ogrin je eden vidnejših slovenskih basistov, ki se je kalil v mnogih domačih glasbenih zasedbah, med drugim je tudi stalni član glasbene zasedbe Big Band Izola.  

Izvedbo slogovno raznolike in eklektične glasbene zasedbe MC4-Marc Cočev quartet preveva duh minulih časov, ko je bil ritem vsakdana umerjen – nedolgo od tega, nemara včeraj –, ki pa nikakor ni in noče biti nostalgičen, temveč radosten. Ob poslušanju Memories from Bulgaria, So Nice, Fly me to the Moon in ostalih skladb iz njihovega repertoarja bo tako moč naužiti se takšne atmosfere. 

Soorganizatorji koncerta so: Pokrajinski muzej Koper, Skupnost Italijanov »Santorio Santorio« Koper in MC4-Marc Cočev quartet. 

Vljudno vabljeni. 

Vstopnice so naprodaj v recepciji muzeja (cena v predprodaji znaša 6 EUR, na dan koncerta 8 EUR). 

Ostali dogodki

Slovenska ladja v slovenski luki
četrtek, 13. december 2018, ob 13:00
Chicharito quartet
četrtek, 14. marec 2019, ob 19:30

Kontakt

Naslov:
Kidričeva 19, 6000 Koper

Urnik Palače:
Torek – petek od 8h do 16h
Sobota, nedelja in prazniki od 9h do 17h

Ponedeljek, 1.1., 1.5., 1.11. in 25.12. zaprto.

Telefon:
T: 041.55.66.44
F: 05.66.33.571

Email:
info@PokrajinskiMuzejKoper.si