Poletje na Premskem gradu

Grad Prem, ki stoji v idilični brkinski vasici nad reko Reko, nudi idealen ambient za letošnje poletne dogodke – take, ki nam ustavijo čas in obljubljajo,da bo poletje trajalo večno. 

To poletje so tako pripravili dva edinstvena koncertna večera. V petek, 14. julija bodo na grajskem dvorišču gostili akustični koncert Vlada Kreslina.

Konec meseca, 28. julija, pa vabijo na koncert z naslovom »Štirje letni časi«, ki ga izvaja komorna skupina Ensemble Contemporanea 21 pod vodstvom violinista Zdravka Plešeta v zasedbi klavirskega tria. V programu se bomo sprehodili skozi različnost glasbenega ustvarjanja programske glasbe na temo letnih časov. Koncert bo poslušalcem ponudil vpogled v različna glasbena obdobja, zanimiv in poseben pa bo tudi zaradi interaktivnega stika glasbenikov s publiko.

Že od Poletne muzejske noči grajsko orožarno in predsobo slavnostne dvorane krasi čudovita fotografska razstava »Gradovi in dvorci Zelenega krasa«, ki bo na ogled do konca meseca oktobra.Avtor razstave Anton Bukovnik se je s fotografijo srečal že v otroških letih, s fotoaparatom svojega očeta. Skozi ustvarjalna leta je v svoj objektiv ujel različne motive, od leta 2014 pa so ga prevzeli gradovi in dvorci, ki so ohranili energetsko vez s preteklostjo. To je njegova prva samostojna razstava ter prva v nizu, na kateri predstavlja del fotografij območja Zelenega krasa.

Premski grad s svojo prekrasno naravno okolico je odlična izletniška točka v vseh letnih časih, poletni kulturni dogodki pa so zanj še pika na i.

Vabljeni!  

Kontakt

Naslov:
Kidričeva 19, 6000 Koper

Urnik Palače:
Torek – petek od 8h do 16h
Sobota, nedelja in prazniki od 9h do 17h

Ponedeljek, 1.1., 1.5., 1.11. in 25.12. zaprto.

Telefon:
T: 041.55.66.44
F: 05.66.33.571

Email:
info@PokrajinskiMuzejKoper.si