Razstava "Pripoved mlinov v objemu reke Reke danes" na Premu

Minulo soboto, 30. 9. 2017 smo se zbrali na gradu Prem, kjer je sodelovanje Pokrajinskega muzeja Koper enote Il. Bistrica in Parka Škocjanske jame prineslo prijetno popoldne.

Člani Odbora za varstvo kulturne dediščine Biosfernega območja Kras in porečja Reke so s fotografijami in mislimi o vodi in mlinih prispevali k odprtju fotografsko-literarne razstave z naslovom Pripoved mlinov v objemu reke Reke danes. V okviru dogajanja so nas nagovorili Mateja Kakež, kustodinja Pokrajinskega muzeja Koper; mag. Vanja Debevec, vodja Službe za raziskovanje in razvoj JZ PŠJ; Anu Kahuna, predsednica Odbora za varstvo kulturne dediščine BOK in PR; gospa Gardelin iz Joškotovga mlina v Dolnji Bitnji ter gospod Žnidarčič iz Betanje, lastnik mlina v Dolu. Dogodek je popestrila vokalna skupina Na horuk in zbrani obiskovalci, ki so se vključili v pogovor na temo življenja ob mlinih ter ob drugi arhitekturi povezani z njimi.

Po zaključku odprtja razstave smo se vsi skupaj sprehodili še do enega od obnovljenih studencev, ki je v preteklosti predstavljal pomemben vir pitne vode na Premu.

Razstava bo na gradu Prem na ogled do konca meseca oktobra. Vabljeni!

Kontakt

Naslov:
Kidričeva 19, 6000 Koper

Urnik Palače:
Torek – petek od 8h do 16h
Sobota, nedelja in prazniki od 9h do 17h

Ponedeljek, 1.1., 1.5., 1.11. in 25.12. zaprto.

Telefon:
T: 041.55.66.44
F: 05.66.33.571

Email:
info@PokrajinskiMuzejKoper.si