Muzejski rojstni dan prinesel darilo: Android igrica "Obleci nošo"

Z današnjim dnem Pokrajinski muzej Koper na svoj rojstni dan (muzej je bil namreč uradno ustanovljen 18. marca 1911) uradno objavlja Android aplikacijo »Obleci (svojo) nošo«, digitalno nadgradnjo istoimenske razstave, ki je postavljena v etnološki zbirki Pokrajinskega muzeja Koper in se osredotoča na oblačilni videz nekdanjih prebivalcev Istre iz preloma 19. stoletja v 20. stoletje. Predstavljenih je dvanajst barvnih ilustracij in predstavljajo interpretacijo oblačilne kulturne dediščine.

Avtorsko interpretirana ilustrirana oblačila izdelana v slogu papirnatih lutk je oblikovalka in ilustratorka Irena Gubanc »razrezala« in naredila ločene oblačilne elemente, katere lahko obiskovalec med seboj sestavi. Vsebino oblačilne dediščine je avtorica mladim še bolj približala s sodobno računalniško vektorsko ilustracijo in tako oblačila postavila v današnji čas.

Razstavo lahko od danes vsi izkusijo v obliki igrice na dotik, ki je brezplačno dosegljiva v Android Google Play trgovini z imenom »Obleci nošo« ali pa kliknete tu. Svetujemo, da povezavo odprete z Android tablico ali telefonom, kar vam bo omogočilo neposredno nalaganje igrice.

         

Kontakt

Naslov:
Kidričeva 19, 6000 Koper

Urnik Palače:
Torek – petek od 8h do 16h
Sobota, nedelja in prazniki od 9h do 17h

Ponedeljek, 1.1., 1.5., 1.11. in 25.12. zaprto.

Telefon:
T: 041.55.66.44
F: 05.66.33.571

Email:
info@PokrajinskiMuzejKoper.si